Hlavní obsah

Optimální formu stále jen hledám, přiznal cyklista Armstrong

PRAHA

Fenomenální cyklista Lance Armstrong se šest týdnů před zahájením slavné Tour de France necítí v dobré formě. "Optimální formu stále jen hledám," přiznal osmatřicetiletý Američan a sedminásobný vítěz Tour de France.

Článek

"Dělám všechno pro to, abych se dostal do dřívější kondice. Moje forma v roce 2010 zatím není taková, jakou bych si představoval. Optimální formu stále jen hledám," přiznal Lance Armstrong.

"Byly chvíle, kdy se mi zdálo, že je už vše v pořádku. Pak ale přišly nějaké zdravotní problémy, a ty všechno zkomplikovaly," vysvětloval osmatřicetiletý cyklista, jenž se nyní účastní závodu Kolem Kalifornie. "Doufám, že jdu už nyní správným směrem. Proto jsem se rozhodl v Kalifornii startovat. Je to dobrá příležitost, jak otestovat své síly," dodal Armstrong, jenž v první etapě skončil šestašedesátý.

"Bude mi devětatřicet a závodím s dvacetiletými kluky. Současná generace cyklistů je lepší než jezdci, proti kterým jsem závodil, když mi bylo třicet," uzavřel legendární Američan.

Lance Armstrong slavnou Tour de France vyhrál v letech 1999 až 2005. Poté ukončil svou kariéru. Loni se však k cyklistice vrátil a opět patřil k nejlepším. Na Giru d´Italia skončil sice dvanáctý, avšak na Tour de France už obsadil celkové třetí místo. Sedmadevadesátý ročník slavné Tour se uskutučení od 3. do 25. července 2010.

Reklama