Hlavní obsah

Cyklokrosový mistr světa Štybar musel na malou operaci

ESSEN

Přípravu mistra světa v cyklokrosu Zdeňka Štybara narušila drobná operace. V Belgii, kde většinu roku český reprezentant žije, mu lékař při nedělním chirurgickém zákroku odstranil cystu ze zadní části těla. Od příštího týdne by se ale Štybar měl vrátit k tréninku.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Štybar při závodu Pražské schody

Článek

"Trápilo mě to skoro čtyři týdny. U cyklistů jsou tyhle trable poměrně častou věcí a myslel jsem, že to přejde samo. Jenže v tréninku jsem musel neustále měnit posed na kole, začala mě z toho bolet i kolena a můj doktor po konzultaci se specialistou usoudil, že nejlepší bude rozříznout to a vyndat cystu," popsal na svých webových stránkách mistr světa.

Operován byl v Bruselu, zhruba čtyřicetiminutový zákrok lékař provedl při lokálním umrtvení. Na postiženém místě má teď Štybar čtyři stehy. "Když všechno dobře dopadne, v neděli bych zase mohl sedět na kole," uvedl Štybar, který musel kvůli potížím změnit závodní program. Nejel silniční závod Omloop der Kempen v Eindhovenu a v minulém týdnu odstoupil z etapového závodu v Lucembursku po prvním dnu. "Nešlo to, trápil jsem se," vysvětlil Štybar, jenž přijde i o závod Kolem Belgie, na který se prý velmi těšil.

Vynechat musí i závod Světového poháru v cross country na horských kolech v německém Offenburgu, který měl být o nadcházejícím víkendu jedním z postupných kroků k naplnění snu o startu na olympijských hrách 2012 v Londýně. Už v loňské sezoně několik bikových závodů Štybar absolvoval.

 Závodit by mohl už 3. června v Plzni

"Když vše půjde podle plánu, tak první bikový závod bych měl jet 3. června v Plzni, poté asi etapový závod Merida Cup, exhibici Pražské schody a mistrovství republiky," řekl Štybar. Naopak start na ME horských kol, které se uskuteční 6. až 9. července v Izraeli, v plánu nemá. "Bude tam čtyřicet stupňů a já bych se v tom obrovském vedru zavařil," řekl Štybar.

Nejlepší český krosař stále nemá jasno, jaké barvy bude oblékat v příští cyklokrosové sezóně. V minulých týdnech jednal o nové smlouvě s dosavadním zaměstnavatelem týmem Fidea, nabídky má však i z dalších stájí včetně slavné Quick Step či Sunweb a Lanbouwkredit, ale ještě se nerozhodl.

Reklama