Hlavní obsah

Kozlíková dojela sedmá a zajistila si OH

HAMILTON (Kanada)

Sedmé místo obsadila Lada Kozlíková v časovce na MS v silniční cyklistice v kanadském Hamiltonu a zajistila si tak účast na olympijských hrách v Aténách. Titul vybojovala Španělka Joana Somarribaová před Němkou Judith Arndtovou. Třetí skončila ruská obhájkyně zlata Zulfia Zabirovová. Kozlíková na vítězku ztratila minutu a dvě sekundy.

Článek

Výborné šesté místo vybojoval na mistrovství světa v časovce juniorů český cyklista Roman Kreuziger. Titul obhájil v kanadském Hamiltonu na trati dlouhé 20,5 kilometru v konkurenci 62 jezdců Rus Michail Ignaťjev.

Nezklamal ani druhý český závodník Zdeněk Štybar, dvojnásobný medailista z mistrovství světa v cyklokrosu a světový šampion v bikrosu. Po pomalejším začátku se rozjel a obsadil 21. místo, takže o jednu příčku překonal umístění loni nejlepšího Čecha Richarda Ondryáše.

Štybar chtěl být v desítce

"Určitě jsem spokojen. Odvedl jsem na trati své maximum, nebylo místo, kde bych si ulevil. Mistrovství světa je vrchol a jet naplno se musí celý závod. Trať to byla spravedlivá a když budou ostatní lepší, tak je to jen smůla, momentálně jsem na víc neměl," řekl v cíli Kreuziger. Mezi juniory může jet i za rok v italské Veroně a z jeho dnešních přemožitelů má tuto výhodu už jen Renäng.

S výkonem byl spokojen i Štybar, ale umístění jej zklamalo. "Chtěl jsem být do desítky, i když jsem věděl, že je to hrana. Prvních pět kilometrů se mi nejelo nejlépe, ale potom jsem se rozjel a vydal se ze všech sil," řekl jezdec, který po návratu z mistrovství okamžitě naskočí do cyklokrosu a chtěl by si vybojovat účast na mistrovství Evropy v Táboře.

Trenér s oběma svěřenci spokojen

Reprezentační trenér Svatopluk Henke zahrnul oba závodníky chválou. "Myslím, že jeli výborně. Hlavně Kreuziger se po těžké zlomenině nohy dostal do dobré formy a po dlouhých letech máme jezdce, kteří mohou myslet hodně vysoko," zářil Henke.

Výsledky - časovka juniorů (20,5 km):
1. Ignaťjev (Rus.)27:01
2. Grabovskij (Ukr.)-21
3. Renäng (Švéd.)-22
4. Cornu (Bel.)-27
5. Walker (Austr.)-46
6. Kreuziger (ČR)-55
...
21. Štybar (ČR)1:20

.

Reklama