Hlavní obsah

VIDEO: Že mám v kole motor? Taková blbost, říká cyklista Cancellara

CURYCH

Švýcarský cyklista Fabian Cancellara se vysmál řečem, že mu při závodech pomáhá speciálně upravené kolo s ukrytým motorem. „Je to tak ujeté obvinění, že ani nemám co říct,“ řekl švýcarským novinářům cyklista s přezdívkou Spartacus. „Nehodlám se už dále zabývat tak stupidní historkou,“ dodal.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Švýcarský cyklista Fabian Cancellara se raduje z vítězství časovky na domácím mistrovství světa.

Článek

Podle spekulací mělo kolo s elektrickým motorem pomoci olympijskému šampiónovi ve dvou dubnových závodech, a to konkrétně při Paris-Roubaix a na Tour des Flandres. Švýcar to odmítá jako absolutní hloupost. „Bylo to zábavné, ale stala se z toho velká kauza a humor mě přešel. Je to smutné a urážlivé obvinění. Věřte mi, mé výsledky jsou podloženy tvrdou prací,“ zdůraznil Cancellara.

Italská televizní stanice RAI předvedla, že je možné do kola skrýt elektromotor napojený na pedály, který bez větší námahy zajistí rychlost až okolo 50 km/h. Někdejší cyklista Davide Cassani, který bicykl v televizi představil, tvrdí, že s takovým kolem by mohl vyhrát etapu na Giru klidně v padesáti.

Cassani dále uvedl, že takto vybavené kolo je nejspíš i v profipelotonu. "Člověk, který nám bicykl poskytl, to tvrdí. Vyzkoušel jsem to a je to neuvěřitelné. Stačí zmáčknout tlačítko a dojet si pro vítězství," podotkl.

Na videu je také zachycen Cancellara, jak údajně mačká tlačítko spouštějící motor ukrytý v kole během závodu. V obou dubnových závodech Cancellara velkolepě akceleroval a porazil Toma Boonena, trojnásobného vítěze Paris-Roubaix a někdejšího šampióna Tour des Flanders. Podívejte se na přiložené video.

Reklama

Související témata: