Hlavní obsah

Biker Kulhavý vyhrál etapový závod Bike Vysočina

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Nejlepší český biker současnosti Jaroslav Kulhavý vyhrál třetí ročník etapového závodu Merida Bike Vysočina. Mezi ženami zvítězila Američanka Mary McConnelougová. Oba vedli již před dnešní třetí závěrečnou etapou, v níž první místo udrželi.

Foto: Sport.cz

Český biker Jaroslav Kulhavý

Článek

Do poslední části se startovalo handicapovým způsobem podle výsledků předchozích dvou závodů, jimiž byly sprint a cross country. Na 46 km dlouhou trasu vyrazil Kulhavý s náskokem 1:17 před Janem Škarnitzlem, McConnelougová startovala o 1:33 před Terezou Huříkovou. Zatímco Škarnitzl snížil manko na 50 sekund, Američanka svůj náskok ještě o něco zvýšila.

"Taktiku jsem žádnou neměl, jel jsem tak, abych neudělal chybu a udržel náskok až do cíle. Na první zóně mi hlásili, že mám asi dvě minuty, takže jsem věděl, že jedu dobře," řekl Kulhavý, který na domácích tratích ještě letos nenašel přemožitele. Vedle toho se prosadil na třetí místo v závodě Světového poháru.

McConnelougová brala nezvyklý závod jako novou zkušenost. "Bylo strašně těžké jet pořád sama v lese nebo proti větru a vlastně vůbec netušit, jak na tom jsem. Jen jsem doufala, že jedu správně. Bylo to náročné a jsem se silami úplně na dně. Závod to byl ale krásný," řekla.

Závod na horských kolech Bike Vysočina - konečné pořadí po třech etapách
Muži: 1. Kulhavý (Rubena Birell Specialized) 3:15:28, 2. Škarnitzl (dimp Giant) -50, 3. Soukup (Rak.) -1:01, 4. Lindgren (Švéd.) -1:11, 5. Ulman (S&H Superior) -1:52, 6. Spěšný (S&H Superior) -4:31, 7. Hermida (Šp.) -4:39.
Ženy: 1. McConnelougová (USA) 3:16:37, 2. Huříková (Trek Lorca Taller) -1:39, 3. Szafraniecová (Pol.) -8:29, 4. Ravanelová (Fr.) -15:58, 5. Števková (SR) -16:48, 6. Benková (Maď.) -18:40.

Reklama

Související témata: