Hlavní obsah

Mareš vyhrál před Kadlecem, celkové pořadí to bylo opačně

BOUSÍN

Martin Mareš vyhrál závěrečný díl etapového závodu Haná Tour. Jezdec královéhradecké stáje PSK Whirlpool-Author přijel do cíle silničního závodu odjetý ve dvojici s Milanem Kadlecem z pražské Dukly. V celkovém hodnocení si ale tito dva jezdci pořadí vyměnili, takže vítězem letošního ročníku Haná Tour se stal právě nestárnoucí Kadlec.

Foto: PSK Whirlpool-Autor

V cíli závěrečné etapy závodu Haná Tour byl Martin Mareš rychlejší než celkový vítěz Milan Kadlec.

Článek

„Doufali jsme, že poslední etapa bude mnohem těžší, ale ta stoupání tak prudká vůbec nebyla. Pěkně se táhla, ale bohužel ne tak, abychom dokázali Milana Kadlece urvat. Člověk sice zvládl trochu poodjet, ale na vytvoření většího náskoku to nebylo. Na větru pak početná skupina z Dukly jakýkoli odstup vymazala. Prostě nezbývá než Milanovi poblahopřát,“ smeknul před celkovým vítězem blanenský cyklista Martin Mareš z PSK Whirlpool-Author, kterému patřila právě v závěrečném sumáři stříbrná pozice právě za Kadlecem.

Závěrečná etapa přitom mohla přinést řadu zvratů, což umožňoval omniový styl závodu, tedy kdy jezdci brali body za své pořadí. Po úvodním kritériu ulicemi města Vyškova následovala časovka jednotlivců a „tour“ uzavíral silniční závod na pětici pětadvacet kilometrů dlouhých okruhů s cílem v Bousíně. Během něj cyklisté z hlavního pole jen odpadali. Výrazné rozdělení přišlo až v předposledním stoupání, tedy těsně před nájezdem do závěrečného okruhu. V něm odskočil Mareš právě s Kadlecem. Dvojka si pořadí rozdělila na cílové rovince. Po čtvrt minutě přivedl další čtveřici jezdců třetí Karel Nepraš ze Staré Vsi před Tomášem Bucháčkem z PSK Whirlpool-Author.

Kadlec tak ze žlutého vysvlékl svého kolegu Jiřího Bareše, kterému nakonec patří třetí příčka s pouhým jedním bodem na královéhradeckého Martina Hebíka a s dalším bodem náskoku na Tomáše Bucháčka. „Konečně tu mohu oslavit vítězství. Za celou dobu se mi na Hané prvenství vyhýbala a vždycky jsem skončil pod bednou. Široké okolí znám přitom velmi dobře a místní kouty už mám pěkně projeté, takže vítězství samozřejmě potěší o to víc, protože mám nedaleko příbuzné,“ prozradil žlutý Kadlec.

Kozlíková se prosadila

Mezi ženami se pak celkové vítězství podařilo vybojovat Ladě Kozlíkové, která si prvenství pojistila vítězstvím právě v závěrečné etapě. Kozlíkovou nejvíce ohrožovaly zejména konkurentky ze stáje Elektro Bud BoGo, když v souhrnném ranku se za ní zařadily právě dvě cyklistky této stáje Běloruska Alena Amialyusiková a Polka Malgorzata Wojtyraová.

4. ročník etapového závodu Haná tour – 3. etapa
1. Mareš (PSK Whirlpool-Author) 3:17:29 hod., 2. Kadlec (Dukla Praha) stejný čas, 3. Nepraš (Stará Ves), 4. Bucháček (PSK Whirlpool-Author), 5. Migdol (Pol.), 6. Hačecký (Team Atlas Personal) všichni + 0:14.
Celkově: 1. Kadlec 88 b, 2. Mareš 83, 3. Bareš (Dukla Praha) 82, 4. Hebík (PSK Whirlpool-Autho) 81, 5. Bucháček 80, 6. Hačecký 73.

Reklama