Hlavní obsah

Labounková vyhrála ME ve fourcrossu, Slavík získal stříbro

Česká bikerka Romana Labounková se stala v německém Willingenu mistryní Evropy ve fourcrossu. V soutěži mužů dojel na stříbrné pozici Tomáš Slavík, vyhrál Nizozemec Jost Wichman

Článek

Labounková zaskočila dvě největší favoritky Anitu Molczikovou z Rakouska a svoji krajanku Janu Horákovou již v kvalifikaci, v níž byla nejrychlejší. Celým závodem prošla zcela suverénně, když ji ani v jedné z vyřazovacích jízd žádná ze soupeřek nedokázala předjet. Ve finále odstartovala na první pozici, a přestože na ni obhájkyně zlata Molcziková dorážela, česká závodnice ji dokázala udržet za svými zády. Vedoucí žena Světového poháru Horáková prošla do finále, ale v něm skončila poslední čtvrtá.

Stejně suverénně jako Labounková si vedl mezi muži Wichman. Vyhrál kvalifikaci i všechny vyřazovací jízdy. Ve finále měl stejně dobrý start Slavík, ale Nizozemec startující z výhodnější dráhy se před něj v první zatáčce natlačil s svou pozici uhájil až do cíle. Obhájce zlata Michal Prokop skončil v malém finále druhý, celkově tedy šestý.

Mistrovství Evropy ve fourcrossu ve Willingenu (Německo):
Muži:
1. Wichman (Niz.), 2. Slavík (ČR), 3. Meijer (Niz.), ...6. Prokop. Tatarkovič, Mühlhans, Novotný, Tejchman, Stašek (všichni ČR) vyřazeni ve čtvrtfinálových jízdách.
Ženy:
1. Labounková (ČR), 2. Molciková (Rak.), 3. Beertenová (Niz.), 4. Horáková (ČR).

Reklama