Hlavní obsah

Kulhavý se v časovce nehodlá rozbít

Doma letos neporažený biker Jaroslav Kulhavý přesedne dnes v rámci zpestření na silniční kolo. A rovnou na časovkářský speciál na mistrovství republiky. „Časovku jsem jel naposledy možná jako kadet, jenže na normálním kole,“ říká Kulhavý.

Foto: Jan Malý

Jaroslav Kulhavý

Článek

Jezdec stáje Rubena Birell Specialized si bicykl pro časovku poprvé zkusil až v úterý. „Ale nedělám z toho vědu. Doufám, že to někde nepoložím a nenabiju si,“ říká s úsměvem.

Pokud svůj speciál zkrotí, věří, že by měl do elitní desítky mezi ortodoxními silničáři proniknout. „Časovka není zase horským kolům tak vzdálená. Jede se na hodinu ve vysokém tempu, tah máme my bikeři dobrý. Takže největším handicapem bude asi to kolo. A taky na tu časovkářskou helmu si musím zvyknout,“ přiznává.

Původně plánoval, že by jel ještě v neděli silniční závod jednotlivců, ale asi od toho ustoupí. „Tím, že asi nepojede Roman Kreuziger, se asi těžko dá dohromady nějaká silná skupina, která by mohla konkurovat jezdcům PSK Whirlpool-Author. Jede se na 180 kilometrů, okruh je dost těžký, tak dám možná přednost tréninku,“ prozrazuje.

Průběžně čtvrtý muž Světového poháru v cross country získal o minulém víkendu svůj první titul v sezóně, stal se mistrem republiky v maratónu na horských kolech. „Jednoduché to nebylo, přece jen je člověk na kole čtyři hodiny, což je dvojnásobek délky běžného závodu. Ale první titul mám, takže jsem spokojen,“ líčí.

V nabitém programu si našel čas k natočení druhé řady internetové Cykloškoly Jardy Kulhavého. „První řada měla dost velkou sledovanost a tak si myslím, že má smysl v tom pokračovat.“ Videa je možno zhlédnout na stránkách www.birell.cz.

Reklama