Hlavní obsah

Čeští bikeři si před mistrovstvím Evropy věří na medaile

PRAHA

S medailovými ambicemi odletěli ve čtvrtek čeští bikeři do izraelské Haify, která bude od 6. do 9. července hostit mistrovství Evropy v cross country. Na startu tam bude celkem jedenáct českých jezdců a trenér Jan Slavíček věří v zisk minimálně dvou cenných kovů.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Největší nadějí je Jaroslav Kulhavý.

Článek

Největším želízkem je Jaroslav Kulhavý, který se v květnu třetím místem v závodě Světového poháru v Offenburgu postaral o nejlepší český výsledek v historii kategorie mužů. Vzhledem k velkým vedrům v dějišti se Kulhavý rozhodl odcestovat na šampionát odděleně na poslední chvíli a do Haify dorazí až 7. července. Nebude proto členem štafety, která program ME o den dříve zahájí.

"S aklimatizací by neměl být problém. Věřím si, formu mám, tak myslím i na vítězství," řekl Kulhavý, který si o víkendu vyzkoušel jako součást přípravy start v časovce na silničářském mistrovství ČR a obsadil jedenácté místo.

"K aspirantům na medaili ale patří i juniorský mistr světa z lednového šampionátu cyklokrosařů v Táboře Tomáš Paprstka a také štafeta," uvedl Slavíček. Po rozpačitém vstupu do sezóny podle něj prokázala růst formy i Tereza Huříková, která poprvé absolvuje šampionát mezi závodnicemi kategorie elite.

Reklama