Hlavní obsah

Na Czech Cycling Tour se představí hvězdy týmu Fidea v čele se Štybarem

PRAHA

Už příští týden startuje etapový závod Czech Cycling Tour. V novém kabátě slibují pořadatelé nejen špičkové obsazení pelotonu, ale také zajímavý doprovodný program pro diváky. Etapová premiéra české „tour“, která se jede 8. do 11. červečnce, má být ostrou zkouškou pro další léta v plánovaných vyšších kategoriích kalendáře UCI.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Štybar při vítězství v závodě horských kol.

Článek

Závod odstartuje divácky atraktivním prologem v centru Olomouce. „Naší inspirací je určitě slavná Tour de France. Cyklistiku se snažíme přivést blíže lidem a veřejnosti. Prolog přímo v  historickém centru se bude divákům líbit. Pro veřejnost tu navíc bude připraveno množství zpestření s kulturním doprovodem,“ upozornil předseda organizačního výboru Jaroslav Vašíček.

Cyklistická bitva v Jeseníkách

Nejtěžší královská etapa je na programu v sobotu, kdy se cyklisté vydají ze Šumperka do Uničova (193,5 km). Čekat na ně budou horské scenérie se stoupáním do nadmořské výšky 1013 metrů na Červenohorské sedlo nebo na Vydlí, Karlovu Studánku a Rýmařov. „Když to shrnu, bude sobotní etapa doslova cyklistickou bitvou v Jeseníkách,“ podotkl Vašíček.

Závod má být pestrý i z hlediska složení pelotonu. Největší osobou bude cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar se svými kolegy z belgické stáje Telenet Fidea. „Belgičané přiletí ve středu do Bratislavy a ze Slovenska se pak přesunou do hanácké metropole. Vedle Zdeňka bude startovat i jeho český kolega Petr Dlask spolu s největšími belgickými hvězdami jako jsou Bart Wellens, Kevin Pauwels nebo Tom Meeusen,“ hlásil Štybarův otec.

Jeho syn se těší domů, ale není v úplně ideálním rozpoložení. „Závod se nám hodí do tréninkového kalendáře, ale prudká stoupání mi asi budou dělat potíže. Mám za sebou květnovou operaci cysty a po nedávném závodu v Srbsku jsem dostal z obrovského horka střevní potíže,“ reprodukoval synova slova Zdeněk Štybar starší.

Ze silnici si odskočí na bikový šampionát

Po skončení Czech Cycling Tour se letošní cyklokrosařský šampión z Tábora nevrátí hned do Belgie, ale odjede domů do Stříbra, kde se připraví na české mistrovství horských kol, které se jede v Kuřini v sobotu 17. července. To bude jeho poslední závod a od srpna se začne v Alpách připravovat na cyklokros.

V předběžných přihláškách na Czech Cycling Tour figurují i taková jména jako Rasmussen či Kirsipu. Účast potvrdily mimo českých stájí, kterým vládne PSK Whirlpool-Author s úřadujícím mistrem republiky Petrem Benčíkem, také reprezentace Slovenska, Ukrajiny či výběr českých cyklokrosařů. Ze zahraničí nemá chybět Team Nutrixxion Sparkasse, Miche či Dukla Trenčín.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články