Hlavní obsah

Armstrong prý v pelotonu na Tour určuje hudební trendy

Americký cyklista Lance Armstrong už v osmatřiceti letech není takovým lídrem pelotonu, jako když sedmkrát vyhrál Tour de France. Podle ostatních jezdců je však stále vůdčí postavou, když přijde řeč na hudbu.

Foto: Bas Czerwinski, ČTK/AP

Lance Armstrong.

Článek

"Z nás všech má jednoznačně nejlepší hudební vkus," řekl agentuře Reuters Ital Manuel Quinziato. "Často se ho ptám na dobré kapely. Nejlepší na tom je, že on se s většinou hudebníků osobně zná. Třeba s Benem Harperem, který je můj nejoblíbenější," dodal týmový kolega Romana Kreuzigera ze stáje Liquigas. "Jednou jsem se ho zeptal, jestli nezná Spoon a on řekl: Jasně, zpěvák je můj dobrý kamarád," dodal.

Armstrong několik let žil se zpěvačkou Sheryl Crowovou a zná se i s frontmanem slavných U2 Bonem Voxem. Na sociální síti Twitter se také s fanoušky dělí o dojmy z hudby, kterou právě poslouchá. Mezi jeho oblíbené kapely patří Blitzen Trapper, Sigur Rós, Ronnie James Dio či Willie Nelson, Ryan Adams, Ray LaMontagne and Bon Iver.

Quinziato si prý pod Armstrongovým vlivem dokonce pořídil kytaru, ještě se však na ni hrát nenaučil. "Držím to jak řidítka na kole a to není ono," uvedl. "Muzika je důležitou součástí života cyklistů. Bavíme se o ní, dáváme si tipy na dobré kapely," přidal třicetiletý Ital.

Hudbu prý poslouchá i při závodech. "Většinou Rage Against the Machine. Pomáhá to při krátkých časovkách, ale při delších už to není ono," uvedl.

V pelotonu se také najde několik zručných kytaristů. Nejlepším prý je Dán Matti Breschel ze stáje Saxo Bank. Dalším je například lídr týmu Sky Bradley Wiggins, který má doma dvanáct kytar.

Reklama