Hlavní obsah

Němec Obst vyhrál druhou etapu Czech cycling tour

UNIČOV

Němec Rene Obst zvítězil ve druhé etapě cyklistického závodu Czech Cycling Tour, která vedla ze Šumperku do Uničova a měřila 193,4 kilometru. Obst uspěl ve spurtu hlavního pole před cyklokrosovým mistrem světa Zdeňkem Štybarem a svým krajanem Matthiasem Friedemannem. V čele průběžného pořadí před závěrečnou etapou zůstal Leopold König.

Článek

Cyklisty opět čekalo velké horko a především sedm horských prémií dávalo etapě přívlastek "královská", ale nakonec se v průběžném pořadí prakticky nic nezměnilo. Všichni jezdci z čela průběžného pořadí přijeli v první skupině, i když v průběhy etapy to vypadalo na výsledkové zemětřesení.

Ostré tempo nasadili jezdci hned po startu a již v prvním stoupání se peloton natáhl. Na čele vykrystalizovala šestičlenná skupina, v níž byli i cyklokrosaři Dlask a Belgičan Pauwels.

Po sto kilometrech po stoupání na Červenohorské sedlo zbyli vepředu již jen Mareš a Ehrengerger. Toho ale vzápětí chytly křeče a hluboko se propadl. Mareše na čele vystřídal jeho klubový kolega Kozubek. Ale v závěru cyklisty čekaly tři okruhy v Uničově a rovinatý profil znamenal, že se vpředu vytvořila silná skupina 33 cyklistů a rozhodovalo se až v závěrečném spurtu.

Štybar v něm prohrál s Němcem Obstem. "Udělal jsem chybu a za to se platí. Letos jsem toho na silnici tolik neobjel. Jel jsem jen v Srbsku a forma není úplně nejlepší," řekl ČTK Štybar. S druhým místem byl ale vcelku spokojen, protože ještě minulý týden byl nemocný.

Mrzelo ho, že se v závěru sjela velká skupina. "Bylo to klasické české závodění. Nejprve se jede, v závěru již ne, a to je škoda," posteskl si mistr světa v cyklokrosu.

Cyklistický etapový závod Czech cycling tour - 2. etapa: Šumperk - Uničov (193,4 km):
1. Obst (Něm.) 5:08:20, 2. Štybar (ČR), 3. Friedemann (Něm.), 4. Pauwels (Belg.) všichni stejný čas, 5. Grunder (Něm.), 6. Kadlec (Dukla Praha) oba -1.
Průběžné pořadí:
1. König 9:10:15, 2. Bucháček (oba PSK Whirlpool Author) -39, 3. Kadlec -49, 4. Wellens (Belg.) -56, 5. Homolka (ČR/Union Radland Korutany) -1:04, 6. Fuchs (Něm.) -1:11.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články