Hlavní obsah

Kreuziger ani o dni volna nezahálel, najel 60 kilometrů v kopcích

Cyklisté na slavné Tour de France měli dnes poprvé volný den, alespoň tréninkovou vyjížďku na kole si však neodpustili. Tým Liquigas, jehož lídr Roman Kreuziger figuruje na sedmém místě průběžného pořadí, absolvoval 60 kilometrů s více než kilometrovým převýšením.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Tréninkový úsek jezdcům zabral dvě a čtvrt hodiny, zbytek dne strávil nejlepší český profesionál rozhovory s novináři a relaxací. "Volno přišlo docela vhod, člověk zase nabere síly do dalších etap. Hned ta úterní bude hodně těžká a leccos může napovědět," upozornil na svých stránkách čtyřiadvacetiletý Kreuziger.

V neděli dosáhl čtvrtým místem na své nejvyšší dílčí umístění v etapách na Tour a v závěru se dokonce pokusil o nástup. V úvodu etapy se však nevyhnul pádu, který na jeho těle zanechal stopy. "Lýtko mě v neděli bolelo, kůže je spálená. Dostal jsem přes nohu takové síťky, aby se kůže co nejrychleji zatáhla. Určitě by mě to nemělo nějak limitovat," ujistil Kreuziger.

Cíle pro letošní ročník po vydařeném prvním týdnu nezměnil, chce vylepšit loňské deváté místo. "Do konce zbývají ještě dva týdny a může se stát cokoliv. Možná, že někdo tři týdny v takové kondici nevydrží, ale vpředu není moc lidí, kteří by měli vycouvat. Možná Hesjedal," přemítal o tom, koho by mohl ještě v elitní desítce přeskočit.

"Myslím, že naopak Basso půjde v pořadí výš," jmenoval svého týmového kolegu, se kterým mají v týmu rovnocenné postavení lídra. "Dokážeme si vzájemně pomoci, doufám, že nám to takhle vydrží až do Paříže. Žádná válka mezi námi neexistuje," zdůraznil Kreuziger.

Reklama