Hlavní obsah

Kreuziger: Boj o desítku nevzdávám, na Tourmalet si věřím!

Druhý den volna si cyklista italské stáje Liquigas Roman Kreuziger moc neužil. „Radši bych závodil, protože jsem se poslední dva dny cítil fakt dobře,“ řekl. Dnes ho čeká klíčová horská etapa s cílem na Tourmaletu a byl by moc rád, aby z jedenáctého místa poskočil do elitní desítky, což je jeho cíl.

Foto: Bas Czerwinski, ČTK/AP

Roman Kreuziger (v zelenomodrém) si před čtvrteční 17. etapou věří. Chtěl by jí vyhrát.

Článek

Říkal jste, že po druhém dni volna se vám jezdí líp než po tom prvním. Věříte si na Tourmalet? Doufám, že to tak bude. Ten druhý den volna už přijde většině opravdu vhod, protože únava se stupňuje a člověk si potřebuje odpočinout, aby nabral energii. Kdyby ale bylo na mně, tak bych radši závodil. Protože poslední dva dny jsem se cítil fakt dobře a vždycky je otázka, co s vámi to volno udělá. Někomu odpočinek pomůže, jinému může uškodit.

Jste nervózní? Vůbec. Je to sport. Buď to vyjde, nebo ne.

Ale je to jedna z posledních možností, jak skočit do desítky. Je fakt, že desítka pořád není nereálná. Bral bych to jako úspěch. Jenže se ukazuje, že je tady mnohem větší konkurence než vloni. Není jednoduché se tam dostat, ale budu bojovat. Když to nevyjde, pak už je celkem jedno, jestli budu třináctý nebo dvacátý. Pořád se může stát, že někteří lidi z desítky tu etapu nezvládnou. Uvidíme, jaký bude vývoj, ale možná zkusím poodskočit pod posledním kopcem. Taktiku ještě budeme probírat s týmem před etapou.

Jaký očekáváte v etapě vývoj? Kdyby pršelo, což podle předpovědi hrozí, tak to může být masakr od startu do cíle. Možná budou pokusy o únik, ale spíš si myslím, že to pod Tourmalet přijede pohromadě. Astana si to bude režírovat, aby Contador etapu vyhrál.

Celý rozhovor si můžete přečíst ve čtvrtečním Právu.

Reklama