Hlavní obsah

Cyklista Schumacher se po trestu chystá na návrat k závodění

COL DU TOURMALET

Německý cyklista Stefan Schumacher se chystá dva roky po své dopingové kauze vrátit k závodění. V současnosti vyjednává s několika elitními i druhořadými týmy o angažmá a nevylučuje, že se na závodech objeví už v tomto roce. Koncentruje se však až na sezonu 2011. Trest mu vyprší 27. srpna.

Článek

"Jsem si vědom toho, že moje rozhodnutí nevyvolá pouze pozitivní reakce," řekl devětadvacetiletý Schumacher agentuře SID. Připustil, že v minulosti zklamal důvěru veřejnosti. "O to víc se budu snažit v příštích měsících svojí transparentností a otevřeností získat důvěru a ztracené sympatie zpět," dodal.

Na své internetové stránce chce totiž zveřejňovat veškeré informace o své přípravě - tréninkovou náplň, krevní hodnoty i výsledky kontrol. Nechá se prý rovněž dobrovolně testovat. Kvůli plánovaném comebacku také absolvoval v minulém týdnu osobní rozhovor s šéfem světové federace UCI Patem McQuaidem.

Dopingový skandál kolem Schumachera propukl v roce 2008. Zpětné analýzy jeho vzorků tehdy odhalily, že na Tour de France, kde vyhrál dvě časovky, i na olympijských hrách v Pekingu závodil pod vlivem krevního dopingu CERA.

Reklama