Hlavní obsah

Vyhraje Tour Contador, nebo překvapí Schleck? Rozhodne dnešní časovka

BORDEAUX

Obhájí loňské vítězství na Tour de France španělský cyklista Alberto Contador, nebo se bude premiérově radovat Lucemburčan Andy Schleck? V neděli se sice ještě jede závěrečná etapa, v ní se však podle tradici nezávodí, a tak o všem rozhodne dnešní dvaapadesát kilometrů dlouhá časovka z Bordeaux do Pauillac. Umístění v elitní desítce chce udržet český zástupce Roman Kreuziger, který je prozatím devátý.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Andy Schleck (vlevo) a Alberto Contador se v dnešní časovce poperou o celkové vítězství na Tour de France.

Článek

Favoritem je dvojnásobný šampión Tour de France Contador, který si do závodu proti chronometru veze osmivteřinový náskok, navíc je papírově lepším časovkářem než Schleck.

Na 52 km mezi Bordeaux a Pauillac se rozhodne také o tom, zda si jediný český zástupce Roman Kreuziger udrží umístění v nejlepší desítce. Dosud mu patří devátá pozice, za osmým Ryderem Hesjedalem z Kanady zaostává téměř minutu, před desátým Američanem Chrisem Hornerem má náskok 25 sekund.

"Bude záležet na tom, jak komu bude foukat. Vím, že třeba Horner, který je za mnou, časovky umí. Bude to boj, ale uvidíme, jak se to vyvine. Každopádně věřím, že bych v té desítce zůstat měl," řekl Kreuziger na svém webu.

Reklama