Hlavní obsah

Vítěz cyklistické Tour Contador odejde na konci roku z Astany

Trojnásobný vítěz Tour de France Španěl Alberto Contador odejde po sezóně ze stáje Astana. Sedmadvacetiletý cyklista odmítl prodloužit s kazašským týmem smlouvu. "K dohodě sice nebylo daleko, ale vedení týmu chtělo urychleně vědět, jestli prodlouží smlouvu. Alberto jejich ultimátum odmítl," uvedl mluvčí španělského cyklisty v prohlášení. Podle něj nyní bude Contador v klidu zvažovat další nabídky.

Foto: Laurent Rebours, ČTK/AP

Alberto Contador na letošní Tour.

Článek

Podle informací listu Gazzetta dello Sport by se mohl objevit v nové stáji Bjärne Riiseho, kterou by měl podporovat americký výrobce softwaru Sunguard. Někdejší dánský cyklista na letošní Tour jako manažer vedl stáj Saxo Bank, za kterou jel Contadorův největší rival Andy Schleck. Ten však chce se svým bratrem Fränkem založit v rodném Lucembursku vlastní tým.

Contador jezdil za Astanu tři roky. Dvakrát v jejích barvách vyhrál Tour de France (2009, 2010), jednou Giro d'Italia (2008) a Vueltu (2008). V minulosti závodil také za tým ONCE-Eroski a Discovery Channel, kde před třemi lety slavil první triumf na Tour.

Reklama

Související témata: