Hlavní obsah

Petacchi odmítl vypovídat před vyšetřovateli své dopingové kauzy, i když to slíbil

ŘÍM

Ačkoli italský cyklista Alessandro Petacchi minulý týden v průběhu Tour de France slíbil, že bude plně spolupracovat s vyšetřovateli své dopingové kauzy, při středečním výslechu ve Florencii odmítl na radu právníka vypovídat.

Foto: ČTK/AP

Italský cyklista Alessandro Petacchi.

Článek

O šestatřicetiletého Petacchiho, jenž v neděli získal teprve jako druhý Ital v historii zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže na Tour, se zajímá státní zastupitelství v Padově. Slavného spurtéra podezřívá z toho, že bral zakázané látky jako PFC a albumin.

Pří výslechu Petacchi odmítl odpovídat na otázky, což mu doporučil jeho právní zástupce Virginio Angelini. Podle něj dosud vyšetřovatelé nepředložili všechny důležité dokumenty ohledně řízení, které s Petacchim bylo zahájeno.

"Petacchi se nechce schovávat, ale prostě víme o těch obviněních příliš málo. Advokát má povinnost zvolit co nejlepší strategii pro svého klienta," řekl novinářům Angelini.

K výslechu byl předvolán rovněž Petacchiho kolega z týmu Lampre Lorenzo Bernucci, jenž také nevypovídal.

Vítěz 46 etap na tří velkých etapových závodech (Tour, Giro, Vuelta) Petacchi si už nedávno odpykal trest za užívání velkého množství salbutamolu, který údajně bral jako lék na astma.

Reklama

Související témata: