Hlavní obsah

Kozubek vyhrál suverénně etapový závod Vysočina

Cyklista Stanislav Kozubek z týmu PSK Whirlpool Author zvítězil ve čtrnáctém ročníku mezinárodního čtyřteapového závodu Vysočina. V dnešní závěrečné etapě dlouhé 162 km na kopcovitých okruzích mezi Žďárem nad Sázavou, Třemi Studněmi a Novým Městem na Moravě skončil třicetiletý jezdec druhý, když jej ve spurtu čtyřčlenné skupiny porazil Němec Jacob Fiedler.

Článek

Kozubek oblékl žlutý trikot vedoucího jezdce hned po první etapě. V celém závodě si pohlídal všechny důležité úniky a před soupeři postupně zvyšoval náskok. "Vysočina mě tentokrát zastihla v optimální formě. Pět let jsem toužil tento závod vyhrát. Jsem rád, že se mi to letos v kvalitní konkurenci konečně podařilo," uvedl Kozubek, jenž vyhrál i bodovací soutěž.

V závěrečné etapě peloton hned v prvním okruhu pustil do úniku osmičlennou skupinu, v níž nemohl nikdo ohrozit favority. Zhruba dvacet kilometrů před cílem hlavní pole uprchlíky pohltilo. V ulicích Žďáru nad Sázavou se podařilo těsně před cílem ujet čtyřčlenné skupince, která si přivezla náskok 12 sekund.

Zahraniční cyklisté se nejvíce prosadili ve vrchařské soutěži, v níž obsadili první tří místa. Prémii pro nejlepšího vrchaře si odnesl Nizozemec Arno van den Zwet.

Mezinárodní cyklistický závod Vysočina 2010 - 4. etapa (162 km):
1. Fiedler (Něm.) 4:10:52, 2. Kozubek (PSK Whirlpool Author), 3. Van der Zwet (Niz.) oba stejný čas, 4. Schwarzhuber (Něm.) -4, 5. Benčík, 6. König (oba PSK Whirlpool Author) oba -12.
Konečné pořadí: 1. Kozubek 10:00:25, 2. König -1:02, 3. Hudeček (dimp GIANT tým) -2:07, 4. Fiedler -2:35, 5. Kadlec (Dukla Praha) -2:46, 6. Benčík (PSK Whirlpool Author) -2:57.

Reklama

Související témata: