Hlavní obsah

Hotovo. Kreuziger pojede příští dvě sezóny za Astanu

PRAHA

Cyklista Roman Kreuziger po letošní sezóně přestoupí z italského týmu Liquigas do elitní stáje Astana. Jak devátý muž dvou posledbních ročníků Tour de France potvrdil Sport.cz, dojde k podpisu dvouletého kontraktu v úterý. Tým Alexandra Vinokurova již stvrzení kontraktu prezentoval na svých internetových stránkách.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

V příští sezóně už Roman Kreuziger (uprostřed v zeleném trikotu stáje Liquigas) pojede v modrém dresu Astany.

Článek

O kontaktu Kreuzigera s Astanou se spekulovalo již na konci června, český cyklista ale přiznal "barvu" až na začátku srpna. K jednání došlo minulý týden, na první pokus ale k dohodě mezi manažery nedošlo. "Ve finále jsme ale k dohodě dospěli. Dnes dostali smlouvu právníci, já kontrakt podepíšu zítra," vzkázal Sport.cz a Právu Kreuziger z Itálie, kde se chystá na Vueltu.

Astana si Kreuzigera vyhlédla jako náhradu za trojnásobného vítěze Tour Alberta Contadora, který míří do týmu Saxo Bank. "V týmu Liquigas jsem pátý rok. Už jsem potřeboval změnu, novou motivaci a nové lidi kolem sebe," poznamenal čtyřiadvacetiletý český závodník.

"Mám radost, že jsme se s Romanem Kreuzigrem dohodli. Finišujeme se smlouvami, abychom měli velmi brzy nový tým pro příští sezónu, který bude reprezentovat s hrdostí a silou barvy Kazachstánu," uvedl na webu Astany kapitán a zároveň šéf týmu Alexander Vinokurov.

Reklama

Související témata: