Hlavní obsah

Zraněný Pereiro doufá před Vueltou v zázrak, jede se pomodlit do Fátimy

Vítěz Tour de France z roku 2006 Oscar Pereiro se smiřuje s tím, že mu nevyjde plánované loučení s cyklistickou kariérou na nadcházející Vueltě. Třiatřicetiletý jezdec stáje Astana se nemůže zbavit bolesti v pravé ruce, kterou si poranil už předloni při pádu ve sjezdu na Tour.

Článek

Protože konzervativní léčba selhala, hodlá se Pereiro obrátit na vyšší moc - chystá se do portugalské Fátimy, známého mariánského poutního místa a dějiště údajných zázraků.

Nemůže držet řídítka 

"Závod začíná za deset dní a jinou možnost už nevidím," uvedl cyklista pro list El Faro de Vigo. Potíže se záprstními kůstkami se výrazně zhoršily při nedávném závodu Kolem Polska, když Pereiro najel do díry v silnici. Ruka ho bolí tak, že ani nemůže držet řídítka.

Podle lékaře se sice problém dá vyřešit jednoduchým chirurgickým zákrokem, po kterém by se ale Pereiro nestihl zotavit do startu třítýdenní španělské Tour. Místo Vuelty se zřejmě se závody rozloučí 3. října při kritériu ve Valencii.

Po skončení kariéry by Pereiro údajně mohl zůstat ve službách Astany, za kterou bude od příští sezóny jezdit český cyklista Roman Kreuziger. Španělský jezdec prý jedná s vedením týmu o tom, že by se stal sportovním ředitelem.

Reklama

Související témata: