Hlavní obsah

Kola, koloběžky i inline brusle vyjedou na dálnici

PRAHA

Poslední šance! Můžete se projet po dostavěné dálnici bez aut. Po broušeném betonu, nejrychlejším povrchu, jenž existuje. Vidět při tom světové šampiony i známé tváře, otestovat špičková kola, nebo si sami zazávodit. Už teď v neděli na dálniční spojce mezi D1 a D5 mezi Vestcem, Točnou a Lahovicemi v Praze.

Foto: archiv

Ilustrační foto.

Článek

„Po dvou úspěšných letních akcích pro inline bruslaře jsme chtěli dát šanci taky cyklistům,“ říká Martin Dvořák, šéf pořádající firmy Sportgroup. Síly může poměřit celá rodina. Anebo se odpoledne až do večera do 20 hodin dá jezdit jenom pro radost. Na kole, inlinech i koloběžkách.

Podle všech plánů by sem měly 20. září vyrazit automobily. V hlavním závodě se ukážou nejmíň tři medailisté světových šampionátů, nejlepší tuzemské týmy PSK Whirlpool, obě Dukly, Sparta a Příbram. Na prémiích se v kritériu na 77 km rozdá 33 500 Kč, což je třikrát víc než na běžných podnicích Českého poháru.

„Termín se objevil narychlo, ale je to pro nás ideální příprava na etapy Okolo Slovenska, kam vyrážíme v úterý,“ říká Jiří Sivák, sportovní manažer cyklistické Sparty. „Na lepším povrchu jsem nikdy nejezdil,“ dodal po včerejším testu trati. „Neklouže, když zaprší, okamžitě vyschne a navíc je při dostatečné šířce absolutně bezpečný,“ zdůrazňuje. Po víkendové otřesné zkušenosti, kdy při Velké ceně v Příbrami, lídra jeho týmu Nebojsu Jovanoviče srazil v protisměru motorkář. Srbský cyklista se léčí už doma, naštěstí nemusel se zlomenou klíční kostí na operaci.

„Teď ještě nemůžu ani chodit a sezóna pro mě skončila. Ale za měsíc bych mohl znovu sedět na kole,“ vzkázal.

Reklama