Hlavní obsah

Česká štafeta bikerů získala na úvod MS bronz

MONT-SAINTE-ANNE

Česká štafeta bikerů potvrdila medailové ambice v prvním závodu mistrovství světa ziskem bronzu. Kvarteto Jaroslav Kulhavý, Ondřej Cink, Kateřina Nashová, Tomáš Paprstka dnes v kanadském Mont-Sainte-Anne nestačilo pouze na vítězné Švýcary a druhé Němce.

Foto: Sport.cz

Český biker Jaroslav Kulhavý

Článek

Švýcaři s finišmanem Ralphem Näfem navázali na svůj triumf z červencového mistrovství Evropy v Haifě a druhé Německo porazili o 18 sekund. Češi ztratili 41 sekund a zopakovali bronz z kontinentálního šampionátu, kde však místo Kulhavého a Nashové jeli Jan Škarnitzl a Tereza Huříková.

Češi se na trati o celkové délce 18,4 km pohybovali na medailových pozicích od prvního úseku, který absolvoval jeden ze spolufavoritů individuálního závodu Kulhavý. Třetí muž pořadí Světového poháru předával jezdci kategorie do 23 let Cinkovi už na bronzové pozici.

Cink dokonce po polovině závodu vedl, protože velká část ostatních týmů nasadila na tento úsek zástupce juniorské kategorie. Na třetí místo klesli Češi po jízdě Nashové, jež vyslala do boje o medaili posledního člena štafety Paprstku. Juniorský mistr světa v cyklokrosu z Tábora bronzovou pozici bezpečně udržel, před čtvrtou Francií měl náskok 21 sekund.

V závodě juniorek obsadila šesté místo Karolína Kalašová, jíž chyběly k bronzu čtyři minuty. Loňské vítězství obhájila Pauline Ferrandová-Prevotová z Francie.

MS horských kol v Mont-Sainte-Anne (Kanada):
Štafety (18,4 km): 1. Švýcarsko (Litscher, Walder, Leumannová, Näf) 1:06:00, 2. Německo (Fumic, Schelb, Spitzová, Fleschhut) -18, 3. Česko (Kulhavý, Cink, Nashová, Paprstka) -41, 4. Francie -1:02, 5. Itálie -1:55, 6. Rusko -2:16.
Juniorky (16,8 km): 1. Ferrandová-Prevotová (Fr.) 1:20:33, 2. Bělomojná (Ukr.) -47, 3. Grobertová (Něm.) -1:21, ...6. Kalašová (ČR) -5:18.

Reklama