Hlavní obsah

Na světový šampionát silničních cyklistů odjedou jen čtyři Češi

PRAHA

Pouze kvarteto českých silničních cyklistů se představí na letošním světovém šampionátu, který se uskuteční v Melbourne od 29. září do 3. října. Čtveřice ve složení Leopold König, Petr Benčík, Jakub Novák a Martina Růžičková se do Austrálie vydá v neděli a v pondělí.

Článek

Domácí šampion Petr Benčík a jeho kolega z týmu PSK Whirlpool Hradec Králové König se v elitní kategorii postaví na start silničního závodu. Ten pojede i Růžičková z Dukly Praha, zatímco Novák, člen italského celku Sergio dal Fiume, absolvuje časovku mužů do 23 let. Složení reprezentace schválilo prezidium cyklistického svazu.

Už dříve odřekli svou účast na šampionátu nejlepší čeští profesionálové Roman Kreuziger a František Raboň. Nezávodit v Austrálii se rozhodla také dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sábliková, která na cyklistickém mistrovství republiky získala v červnu tři tituly.

Český tým pro MS je nejmenší za poslední roky. Loni ve švýcarském Mendrisiu bylo devět reprezentantů, o rok dříve ve Varese sedm a v roce 2007 ve Stuttgartu dokonce patnáct.

Program MS:
středa 29. záříčasovka jezdců do 23 let, časovka žen
čtvrtek 30. záříčasovka mužů
pátek 1. října:silniční závod jezdců do 23 let
sobota 2. říjnasilniční závod žen
neděle 3. říjnasilniční závod muž

Reklama