Hlavní obsah

Černý den cyklistiky prohlubuje další dopingové odhalení - Mosquera, druhý z Vuelty!

GEELONG

Černý den cyklistiky, která v posledních letech vynakládá velké prostředky, aby se zbavila nálepky sportu prolezlého dopingem, ve čtvrtek podtrhly další pozitivní nálezy. Po ranní šokující zprávě o dopingu vítěze Tour de France Alberta Contadora byly oznámeny další dva hříšníci Jsou jimi druhý muž letošní Vuelty Španěl Ezequiel Mosquera a jeho kolega ze stáje Xacobeo-Galicia David García.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Španělský cyklista Ezequiel Mosquera je dalším sportovcem usvědčeným z dopinku.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Mosquera a García, který dnes slaví 33. narozeniny, měli ve vzorcích moči odevzdaných při kontrole 16. září po 18. etapě stopy nepovoleného hydroxyethylu, který slouží ke zvýšení krevního objemu. Oba jezdci mohou nyní požádat o kontrolu B-vzorků.

Mosquera při Vueltě vyhrál předposlední etapu a v konečném pořadí zaostal za vítězným Italem Vincenzem Nibalim o 41 vteřin. García obsadil celkově jedenácté místo.

Španělský cyklista Alberto Contador měl během letošní Tour de France, kterou potřetí v kariéře vyhrál, pozitivní nález na zakázané anabolikum clenbuterol. Přestože šlo o velmi malé množství, byl jezdec Mezinárodní cyklistickou unií (UCI) dočasně suspendován.

Reklama

Související témata: