Hlavní obsah

Dráhová specialistka Italka Bronziniová vyhrála silniční MS

Zlato v závodě žen na mistrovství světa v silniční cyklistice v australském Geelongu vybojovala italská dráhová specialistka Giorgia Bronziniová. Ve spurtu zdolala Marianne Vosovou z Nizozemska, bronz brala Švédka Emma Johannsonová.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Italka Giorgia Bronziniová vyhrála zlato na MS v silniční cyklistice.

Článek

Jediná česká závodnice ve startovním poli Martina Růžičková dojela do cíle na 57. místě. Třicetiletá reprezentantka se přitom dlouho držela v popředí hlavního pole, dvě kola před koncem se ale peloton rozdělil na dvě skupiny a Růžičková zůstala v té druhé. Na vítěznou Bronziniovou ztratila jedenáct a půl minuty.

Závod se po několika neúspěšných únicích rozhodoval v závěru 127 km dlouhé trati a ve spurtu vypálila soupeřkám rybník nenápadně jedoucí Bronziniová. Světová šampiónka z roku 2006 Vosová se stejně jako před rokem v Mendrisiu musela spokojit se stříbrem, když těsně zdolala Johannsonovou.

Sedmadvacetiletá Bronziniová navázala na loňské zlato krajanky Tatiany Guderzové a po bronzu z roku 2007 dosáhla svého životního úspěchu.

MS v silniční cyklistice v Austrálii:
Ženy - závod s hromadným startem (127,2 km):
1. Bronziniová (It.) 3:32:01, 2. Vosová (Niz.), 3. Johannssonová (Švéd.), 4. Cookeová (Brit.) všechny stejný čas, 5. Arndtová (Něm.) -1, 6. Verbekeová (Belg.) -3, ...57. Růžičková (ČR) -11:36.

Reklama