Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar vyhrál první díl seriálu GVA v Namuru

NAMUR

Mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar zahájil i mezinárodní sezonu vítězně. V belgickém Namuru vyhrál úvodní závod seriálu Gazet Van Antwerpen (GVA) a po prvních místech ve Stříbře a v Lounech v domácím poháru ukázal i svým největším soupeřům, jak je připraven na novou sezonu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Štybar

Článek

Štybar rozhodl o prvenství až v závěrečném kole po velkém souboji s Klaasem Vantornoutem z Belgie, třetí skončil další domácí jezdec Kevin Pauwels. Ještě do poloviny posledního okruhu se Štybar s Vantornoutem střídali ve vedení, ale poté se český cyklokrosař začal svému soupeři pomalu vzdalovat.

"Celý závod jsme jeli spolu s Klaasem (Vantornoutem) a dlouho byl s námi ještě týmový spolujezdec Pauwels, ale ten zaostal po defektu. Ty se nevyhnuly ani mě, třikrát jsem píchl, ale pokaždé dojel do depa. Ovšem tým to měl dnes drahý výlet, zničil jsem tři ráfky," řekl ČTK Štybar.

Na startu závodu ještě nebyl jeden z největších soupeřů českého jezdce Niels Albert, který se zotavuje ze zranění. Závod vůbec nevyšel druhému z elitní trojice minulé sezony Svenu Nijsovi. "Dnes neměl vůbec svůj den. Na startu stál vedle mě a jen jsem slyšel, jak zaklel, když nenakopl pedál. Ve druhém kole měl ztrátu 37 sekund a potom odstoupil," pokračoval Štybar, který neskrýval spokojenost. "V posledním kole nebylo na co čekat, ale myslím, že jsem nejel zcela hranu. V úvodu sezony tři závody a tři výhry, lepší start jsem si nemohl představovat," dodal Štybar.

První závod cyklokrosového seriálu GVA v Namuru (Belgie):
1. Štybar (ČR) 59:28, 2. Vantornout, 3. Pauwels, 4. Aernouts, 5. Wellens (všichni Belg.), 6. Franzoi (It.), ...27. Zlámalík (ČR).

Reklama

Související témata: