Hlavní obsah

Sázková kancelář vyplácí peníze za triumf Schlecka na Tour

KODAŇ

I když je Španěl Alberto Contador stále oficiálně vítězem Tour de France, sázková kancelář v Dánsku začala vyplácet výhru těm, kdo si vsadili na prvenství Andyho Schlecka. Lucemburský cyklista skončil v červencovém závodě na druhém místě o 39 sekund za Contadorem, který měl během Tour pozitivní dopingový test na anabolický steroid clenbuterol. Nález byl zveřejněn v minulém týdnu a případ se stále řeší.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Andy Schleck (vlevo) a Alberto Contador před jednou etap Tour de France.

Článek

"My samozřejmě Contadora nesoudíme, ale v případě takovéhle nejistoty, kdo bude nakonec vyhlášen vítězem, musíme přijmout všechny pochybnosti," řekl manažer společnosti Bettson Jesper Mortensen serveru sporten.dk. "Proto jsme se rozhodli vyplácet výhry tomu, kdo si vsadil na vítězství Andyho Schlecka," dodal.

Sázková kancelář vyplatí peníze i tomu, kdo vsadil mezi trojici nejlepších Schlecka, Rusa Denise Meňšova a Španěla Samuela Sáncheze. Ten by se posunul na celkové stupně vítězů v případě, že jeho slavný krajan bude diskvalifikován. Contador doping popírá a tvrdí, že látka se do jeho těla dostala z kontaminovaného masa.

Kolik peněz za "vítězství" Schlecka vyplatí, zástupce Bettsonu neuvedl. Kancelář už také vypsala kurz na to, zda trojnásobný šampion Contador pojede Tour i příští rok.

Reklama

Související témata: