Hlavní obsah

Titul mistrů republiky v kolové získali Skoták se Šmídem

HUSTOPEČE

Petr Skoták a Pavel Šmíd z Favoritu Brno jsou mistry republiky v kolové. Ve finále domácího šampionátu v Hustopečích porazili Jiřího Hrdličku s Radimem Hasoněm v prvním zápase 7:4 a druhé utkání skončilo nerozhodně 5:5.

Článek

Skoták se Šmídem nasbírali i nejvíc nominačních bodů pro start na mistrovství světa, které se uskuteční koncem listopadu ve Stuttgartu. Z pracovních důvodů ale účast na šampionátu odmítli a nominace tak připadla Hrdličkovi s Hasoněm.

Ve vyrovnané soutěži krasojezdců zvítězil Tomáš Rozbořil z týmu Policie Brno s náskokem pouhých šesti setin bodu před obhájcem titulu Ludvíkem Pískem ze Zlína. Třetí Jakub Mašek ze Sokola Řečkovice měl ztrátu na vítěze jen 0,15 bodu. Na světovém šampionátu budou startovat Rozbořil s Maškem.

V soutěži žen získala titul zcela suverénně Nikola Lebánková před svou oddílovou kolegyní z Policie Brno Nicole Frýbortovou. Obě nejlepší krasojezdkyně si o víkendu rovněž vybojovaly společně s páry Petříčková-Valešová, Mašek-Šiler a čtveřicí TJ Pankrác nominaci na mistrovství světa.

Reklama