Hlavní obsah

Memoriál Radomíra Šimůnka v Táboře vyhrál jeho syn

Český reprezentant Radomír Šimůnek vyhrál cyklokrosový závod v Táboře, který se jel jako memoriál jeho otce, jenž letos v srpnu zemřel. O neporazitelnost v letošní sezoně ve čtvrtek přišel úřadující mistr světa Zdeněk Štybar, jenž po sérii sedmi vítězství skončil čtvrtý. Šimůnka na stupně vítězů doprovodili Němec Christoph Pfingsten a Francouz Steve Chainel.

Foto: Aleš Suchánek

Radomír Šimůnek triumfoval v Táboře.

Článek

Přestože na startu stáli dva nejlepší současní cyklokrosaři Štybar a Belgičan Niels Albert, hlavní pozornost byla upřena na Šimůnka mladšího, který hned v prvním kole vyrazil jako střela dopředu a rychle získal malý náskok. "Ani otec by asi nebyl šťastný, že jsem vyrazil tak zbrkle. Ale byl jsem obrovsky namotivovaný a jel," řekl po závodu šťastný vítěz, který jinak spíše vyznává taktické závody, v nichž uplatňuje dobrý spurt.

Od druhého kola se na něj dotáhl Pfingsten, který vyhrál zatím poslední závod Českého poháru v Uničově. Dvojice velmi dobře spolupracovala. Němec udával tempo na asfaltových úsecích a Šimůnek v terénu. Za nimi se zformovala dvanáctičlenná skupina, v níž byli i největší favorité Štybar, Albert či Chainel. Když po sedmém z deseti okruhů narostl náskok vedoucí dvojice na půl minuty, bylo prakticky rozhodnuto.

Pronásledovatelé sice z náskoku v závěru ukrojili, přesto si lídři závod odstup udrželi. V závěru měl k radosti fanoušků více sil Šimůnek, který projel cílem s malým náskokem před Pfingstenem. V souboji o bronz Chainel zdolal Štybara.

Memoriál Radomíra Šimůnka, závod I. kategorie UCI v cyklokrosu v Táboře:
1. Šimůnek (BKCP Powerplus) 1:03:05, 2. Pfingsten (Něm.) -2, 3. Chainel (Fr.) -11, 4. Štybar (Telenet Fidea) -12, 5. Albert (Belg.) -18, 6. Heule -19, 7. Lang (oba Švýc.) -20, 8. Bambula (Budvar Tábor) -22, 9. Wildhaber (Švýc.) -26, 10. Zlámalík (Sunweb Revor) -27.
Ženy - Český pohár Toi Toi Cup:
1. Havlíková (APB Cycling) 29:20, 2. Kyptová (Johnson Control Ml. Boleslav) -24, 3. Mikulášková (St. Louny) -43.
Pořadí po čtyřech závodech:
1. Havlíková 240, 2. Kyptová 200, 3. Kuntová (Dukla Praha) 160.

Reklama