Hlavní obsah

Cyklokrosový šampion Štybar dojel v Oudenaarde čtvrtý

OUDENAARDE

Momentálně nejlepší světový cyklokrosař Zdeněk Štybar se neprosadil na stupně vítězů v dnešním druhém dílu seriálu GVA. Na blátivé trati v belgickém Oudenaarde skončil čtvrtý, předstihli jej tři domácí jezdci v čele se Svenem Nijsem.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

Úřadující mistr světa a vítěz Světového poháru Štybar má z deseti startů v sezoně na kontě osm vítězství a dvě čtvrtá místa. Před měsícem při úvodním díle GVA v Namuru triumfoval a první příčku v pořadí seriálu po dnešku udržel.

"Je to klasika, takové krosové Flandry. Třeba pro Nijse je tento závod doslova mistrovstvím světa, nejdůležitější závod sezony," řekl po závodu Štybar, který nebyl ze čtvrtého místa nijak zklamaný. "Ale pro mě to zas takový vrchol není, i když jsem chtěl samozřejmě skončit co nejlíp. Je to nádherný kros a vítězství láká každého," pokračoval Štybar.

Poukázal i na svůj náročný program posledních dnů. "Cestování do Tábora a bohužel mě stál nedělní závod v Zonhovenu víc sil, než jsem čekal. Nemohl jsem najít dobrý rytmus a navíc ve druhém kole jsem měl pád a zlomil jsem při tom pravou páku. Takže jsem celý sjezd musel jet jen na přední brzdu a ztratil jsem tam čtyřicet sekund," uvedl.

Ještě čtyři kola před cílem jezdil Štybar na sedmé pozici, až v závěru se posunul výš. "Nakonec jsem za čtvrté místo rád, protože jsem neztratil moc bodů v celkovém hodnocení," dodal Štybar.

Nijs v Oudenaarde vyhrál už posedmé v řadě, dnes králi tamní tratě na úpatí Koppenbergu aplaudovalo 18 tisíc diváků. Štybar na něj ztratil přes dvě minuty, předstihli jej ještě Niels Albert a Kevin Pauwels.

Třetí závod seriálu GVA se uskuteční 20. listopadu v Hasseltu.

Reklama