Hlavní obsah

Bláha s Hochmannem vyhráli na ME bodovací závod dvojic

PRUSZKÓW

Čeští jezdci Petr Bláha a Jiří Hochmann vybojovali evropském šampionátu v dráhové cyklistice v polském Pruszkówě zlato v bodovacím závodu dvojic. Druhý český pár Alois Kaňkovský a Milan Kadlec v této neolympijské disciplíně skočil osmý.

Článek

Cyklisté Dukly Praha potvrdili, že na dráze v Pruszkówě se jim daří. Před rokem na světovém šampionátu vybojovali bronz, dnes dosáhli dokonce na stupeň nejvyšší. O prvenství rozhodli Bláha s Hochmannem přibližně ve třech čtvrtinách závodu, který se jel na 200 kol, tedy na 50 kilometrů. Čeští jezdci byli do té doby na šesté pozici, ale Hochmann opět uplatnil svůj smysl pro rozhodující únik.

Vyrazil spolu s ukrajinským jezdcem a za necelých pět kol všechny ostatní soupeře dostihli a získali kolo náskoku. To je vyneslo do čela klasifikace před dosud jasně vedoucí Belgičany Kennyho De Keteleho a Tima Mertense, kteří nakonec skončili druzí před Ukrajinou.

"Na této dráze se nám daří a ze zlata máme obrovskou radost. Tu nám ovšem kazí skutečnost, že naše oblíbená disciplína byla vyřazena z olympijského programu," řekl ČTK Hochmann. "Jirka skvěle vystihl rozhodující moment závodu. Má na to opravdu doslova čich a jsem rád, že to vyšlo," dodal Bláha.

Reklama