Hlavní obsah

Biker Kulhavý má korunu Krále cyklistiky

PRAHA

Poprvé v kariéře se stal Jaroslav Kulhavý Králem české cyklistiky. Vicemistr světa v cross country horských kol a jednička světového žebříčku bikerů porazil v anketě hvězdy kalibru cyklokrosaře Zdeňka Štybara, silničáře Romana Kreuzigera či šampióna ve fourcrossu Tomáše Slavíka.

Foto: Petr Horník, Právo

Biker Jaroslav Kulhavý s proprietami pro krále české cyklistiky.

Článek

„Fakt mě to potěšilo. My čtyři jsme byli hodně vyrovnaní, každý měl skvělou sezónu. Asi rozhodlo to, že na bikách od nás nikdo nikdy takové úspěchy neměl, zatímco v těch dalších disciplínách už něco bylo,“ řekl pětadvacetiletý cyklista.

Nejlepší sezónu v kariéře zakončil jako třetí muž celkové klasifikace Světového poháru, vyhrál i mistrovství Evropy v izraelské Haifě. Jako první Čech v historii slavil prvenství v závodě SP v americkém Windhamu. „Ale stejně si nejvíc vážím prvního místa ve světovém žebříčku. Možná není tolik vidět jako medaile, jenže se tam počítají všechny závody,“ přiznal v sezóně doma neporažený biker.

Biker Jaroslav Kulhavý (uprostřed) s proprietami pro krále české cyklistiky. Vlevo foucrossař Tomáš Slavík, vpravo Miss sympatie české cyklistiky Katarína Hranaiováfoto: Právo/Petr Horník

Skvělé výsledky mu vynesly angažmá v elitním americkém týmu Specialized Factory Racing. Bydlet zůstane doma v Ústí nad Orlicí, na závody bude dojíždět. „Program ještě dolaďujeme. Rád bych teď skočil do cyklokrosu, ale nevím, jestli budu moci absolvovat krosovou sezónu až do konce. Možná bude s týmem v lednu nějaké soustředění v Americe, tak uvidíme,“ prozradil.

Cyklokrosovou premiéru v sezóně si odbyde už tuto sobotu v Kutné Hoře. „Ještě nemám kompletní materiál, co mi posílali z Ameriky. Zdrželo se to někde na celnici, ale určitě pojedu. Pokud bude nějaká forma, rád bych jel už na další Světový pohár do Koksijde, s reprezentačním trenérem Bambulou už jsme se o tom bavili,“ řekl Král cyklistiky za rok 2010.

Biker Jaroslav Kulhavý (uprostřed) s proprietami pro krále české cyklistiky. Vlevo foucrossař Tomáš Slavík, vpravo Miss sympatie české cyklistiky Katarína Hranaiováfoto: Právo/Petr Horník

Na sto procent počítá i s cyklokrosovým mistrovstvím republiky a nebránil by se ani startu na světovém šampionátu v německém St. Wendelu. „Tým mi v tomhle nechává volnou ruku, cyklokros mi rozhodně nikdo nezakazuje,“ vysvětlil Kulhavý, který po desetidenní dovolené v Egyptě, kde byl s přítelkyní Martinou, už zase trénuje. „Nabral jsem jen čtyři kila, což je v pohodě. Ale i při dovolené se musím trochu hlídat. Kdybych se cpal vším a jen se válel, bude to daleko horší,“ dodal s úsměvem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články