Hlavní obsah

Štybarovi se lepí smůla na paty, opět se zranil

BRUSEL

Mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar má zánět v levém koleni a musí opět na pár dní přerušit trénink. V neděli by měl český jezdec startovat ve čtvrtém závodu seriálu Superprestige v belgickém Gavere.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

"Naštěstí to není chronické, ale akutní," řekl Štybarův belgický lékař Vincent Vanbelle serveru Sportwereld.be po pondělním vyšetření ultrazvukem na klinice v Pellenbergu.

Štybar si minulý týden během soustředění na Mallorce poranil záda a bolest se mu přenášela i do levé nohy. Musel proto polevit v přípravě, v neděli však absolvoval závod Superprestige v Hamme-Zogge, který se jel na těžkém terénu v hlubokém blátě.

"Kdyby v Hamme-Zogge byly normální podmínky, bylo by to v pohodě. Ale museli hodně běhat. Při rozcvičení neměl problémy, tak jsme mu ani nedávali injekci. Během závodu to začalo bolet, Zdeněk to však nechtěl vzdát," uvedl lékař, který naordinoval Štybarovi protizánětlivé léky a jeden až dva dny úplného klidu.

Štybar obsadil v Hamme-Zogge šesté místo a zaznamenal nejhorší výsledek v sezoně. V pořadí Superprestige klesl na druhé místo. Dál vede Světový pohár, v němž letos nenašel ve dvou závodech přemožitele. V loňské sezoně oba seriály vyhrál.

Reklama