Hlavní obsah

Finančník Bakala koupil Štybarovu cyklistickou stáj Quick Step

Jeden z nejbohatších českých finančníků Zdeněk Bakala se rozhodl investovat do cyklistiky. Podle informací serveru cyclingnews.com koupil profesionální cyklistický tým Quick Step. Právě s touto belgickou stájí jedná o smlouvě cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Štybar bude mít nového pána.

Článek

"Tým Quick Step prokázal, že je jednou z nejúspěšnějších cyklistických závodních stájí s fantastickými jezdci, profesionálním řízením a zázemím. Jsem rád, že jsem se stal součástí této úžasné společnosti," uvedl dnes Bakala v tiskové zprávě.

Příchod Bakaly, jehož majetek odborný časopis Forbes letos odhadl na 1,2 miliardy dolarů, by měl podle manažera Patricka Lefevera stabilizovat finanční situaci v týmu minimálně do roku 2013. Zároveň se tím usnadní příchod Štybara, jenž má ještě do února platný kontrakt s týmem Fidea.

Lefevere prohlásil, že s Bakalou jednal několik měsíců. "Jsme rádi, že jsme dospěli k úspěšnému závěru. Našemu týmu i lidem, kteří pro něj pracují, zaručuje tato dohoda budoucnost i po roce 2011. Naším cílem je jako vždy vítězit v těch nejprestižnějších soutěžích," řekl Lefevere.

Významný finančník s českým i americkým pasem Bakala byl v minulosti spojen se společností Patria Finance, nyní je podílníkem RPG Industries a přes firmu Handelsblatt Investments B.V. většinovým vlastníkem vydavatelství Ekonomia. Figuruje i v několika dalších firmách jako například New World Resources, která vlastní doly OKD.

Reklama

Související témata: