Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar uvízl kvůli stávce dispečerů ve Španělsku

MADRID

Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar uvízl proti své vůli ve Španělsku, které ochromila stávka leteckých dispečerů. Zraněný český jezdec se měl dnes vrátit ze soustředění na jihu Evropy do Belgie, kde žije, ale chaos v letecké dopravě jeho plány zhatil. Nečekaná protestní akce dispečerů zkomplikovala cestu také jeho kolegům, kteří se chystají v neděli startovat na Světovém poháru ve španělském Igorre.

Foto: Petr Eret, ČTK

Vítězné gesto cyklokrosaře Zdeňka Štybara v cíli závodu SP v Plzni.

Článek

Štybar si musel prodloužit pobyt ve Španělsku, protože stávka zastavila i provoz na letišti v Alicante. "Bohužel s tím nic nenadělám. Už opustit tréninkový kemp pro mě bylo těžké a teď přijde tohle. Jediné, co mohu dělat, je čekat. Letiště je pomalu kompletně zaplněné. Pokud let zruší, budu muset odložit návrat," uvedl na svém webu Štybar, který se kvůli potížím s kolenem vrátí k závodům až po Vánocích.

Stávka poznamenala i přípravu jeho kolegů z týmu Fidea, kterým zrušili let do Bilbaa. "Museli si půjčit auta a jet tisíc kilometrů do Igorre. Ještě horší to má Sven Nijs, který se nemůže dostat z Palmy," uvedl Štybar na adresu svého nejbližšího pronásledovatele ve Světovém poháru, který se na čtvrtý závod seriálu připravoval na Mallorce.

"Sven by mohl letět večer, nebo bude mít poslední šanci v neděli ráno. Uvažoval o cestě lodí, ale zavrhl to," prohlásila manželka belgického cyklokrosaře Isabelle pro server Sporza.

Reklama