Hlavní obsah

Cyklista Rasmussen bude kapitánem nového dánského týmu

KODAŇ

Dánský cyklista Michael Rasmussen, který si v letech 2007 až 2009 odpykal dvouletý dopingový trest, bude lídrem nové stáje Christina Watches. Tým vlastněný dánským výrobcem hodinek bude zařazen mezi kontinentální stáje, které nemají zaručený start na největších závodech typu Tour de France a Giro d'Italia.

Článek

Majitelkou společnosti, která licenci koupila, je dosavadní Rasmussenova soukromá sponzorka Christina Hembová. Ta společně se závodníkem svolala na čtvrtek tiskovou konferenci, na níž odhalí podrobnosti společných plánů.

Rasmussen v roce 2007 vedl Tour de France, ale jeho stáj Rabobank ho odvolala ze závodu a suspendovala, protože lhal o místě svého pobytu během přípravy. Vzhledem k tomu, že se tím vyhýbal mimosoutěžním dopingovým testům, byl potrestán zastavením činnosti na dva roky.

Šestatřicetiletý Dán, který neměl nikdy pozitivní dopingový test, trvá na své nevině. V posledních měsících byl spojován se stájí Saxo Bank, kde ve funkci manažera působí jeho krajan Bjarne Riis. Ten ho však nakonec do týmu nevybral, což Rasmussena podle jeho slov šokovalo.

Reklama