Hlavní obsah

Biker Kulhavý porazil v Českém poháru cyklokrosaře o půl minuty

MNICHOVO HRADIŠTĚ

Vicemistr světa v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý vyhrál suverénně sedmý závod Českého poháru v cyklokrosu v Mnichově Hradišti. Druhého Vladimíra Kyziváta dnes porazil o 31 sekund.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Biker Jaroslav Kulhavý porazil v Českém poháru cyklokrosaře o půl minuty

Článek

Kulhavý sbírá úspěchy při svých občasných "výletech" do cyklokrosového terénu v posledních letech pravidelně. V loňské sezoně Toi Toi Cupu vyhrál dva závody, předloni se radoval z jednoho triumfu.

Letos nejprve v listopadovém závodu v Kutné Hoře do cíle nedojel kvůli bolestem zad, v předchozím dílu v Kolíně už skončil čtvrtý. Tentokrát evropský šampion v cross country a Král české cyklistiky za letošní rok na trati při neúčasti nejlepších domácích cyklokrosařů v čele s mistrem světa Zdeňkem Štybarem dominoval.

V čele pohárového pořadí se udržel před posledním závodem David Kášek, ale vede už jen o dva body před Kyzivátem. Seriál vyvrcholí 8. ledna v Hlinsku v rámci mistrovství republiky.

První start v letošním Českém poháru proměnila ve vítězství Kateřina Nashová. V USA žijící česká reprezentantka vyhrála o minutu a devět sekund před Pavlou Havlíkovou, která ovládla všech šest předchozích závodů a celkově suverénně vede.

Závod Českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Mnichově Hradišti:
Muži: 1. Kulhavý (Factory Racing Specialized) 1:02:25, 2. Kyzivát (Johnson Control Mladá Boleslav) -31, 3. Nesvadba (Kooperativa Jablonec) -53, 4. Boroš (Budvar Tábor) -1:03, 5. Paprstka -1:24, 6. Eberl (oba Scott Kolín) -1:42.
Pořadí po sedmi závodech: 1. Kášek (Budvar Tábor) 225 bodů, 2. Kyzivát 223, 3. O. Bambula (Budvar Tábor) 220, 4. Pfingsten (Něm.) 150, 5. Nesvadba 146, 6. Boroš 136.
Ženy: 1. Nashová (Luna Pro Team) 39:45, 2. Havlíková (APB Cycling) -1:09, 3. Mikulášková (Stadion Louny) -2:55.
Pořadí po osmi závodech: 1. Havlíková 460, 2. Mikulášková 375, 3. Kyptová (Johnson Control Ml. Boleslav) 260.

Reklama