Hlavní obsah

Kreuziger při první návštěvě Astany potkal kazašského prezidenta

ASTANA

Český cyklista Roman Kreuziger se při své první návštěvě Astany, jejíž jméno nese jeho nový zaměstnavatel, setkal s kazašským prezidentem Nursultanem Nazarbajevem. Poté se přesunul na Mallorku, kde bude trénovat společně se zraněným cyklokrosovým mistrem světa Zdeňkem Štybarem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Kreuziger se v kazašské metropoli zúčastnil spolu s dalšími vybranými členy týmu slavnostního otevření velodromu, poté následovalo přijetí u prezidenta. "Byla čest poznat osobně nejvyššího muže v zemi. Přišel sice trošku pozdě, ale i tak jsme mu stihli předat kolo a dres. Mluvil s ním hlavně Vino (kapitán týmu Alexandr Vinokurov), který nás pak představoval. Ale jen jsme si podali ruku, na žádné debaty nedošlo. Byl tam s námi asi pět minut," uvedl na svém oficiálním webu Kreuziger.

Nejúspěšnější český profesionál byl v Astaně od neděle do úterý a program měl nabitý. "Přiletěli jsme v šest ráno tamního času, šli jsme rovnou do postele a pak na společný oběd. Pak jsme měli tu prezentaci na velodromu, následovala tiskovka a večeře s nejvyššími sponzory," uvedl Kreuziger.

Neměl ani příliš času prohlédnout si rychle rostoucí metropoli. "Ale z toho, co jsem viděl, je město nádherné. Samé nové budovy. Určitě jsem tam nebyl naposled, takže věřím, že příště si Kazachstán prohlídnu více," dodal jeden z lídrů týmu.

Po úterním návratu z Kazachstánu se čtyřiadvacetiletý Kreuziger přesunul na Mallorku, kde bude trénovat až do Štědrého dne. "Se mnou z týmu letěl Enrico Gasparotto, je tady i můj táta nebo Štyby, takže na trénink budeme mít dobrou partu," plánoval Kreuziger. Štybar se na Mallorce připravuje na povánoční návrat k cyklokrosovým závodům po měsíční pauze vynucené zraněním kolena.

Reklama

Související témata: