Hlavní obsah

Kulhavý možná zkusí i MS v cyklokrosu

PRAHA

Jeho doménou jsou horská kola, v cross country letos vybojoval stříbro na mistrovství světa. Biker Jaroslav Kulhavý však v rámci přípravy opět začal koketovat i s cyklokrosem, a pokud mu podle představ vyjde začátkem ledna český šampionát, zkusil by koncem měsíce i bitvu o světové tituly v německém St. Wendelu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Kulhavý hovoří s novináři

Článek

„Cítím, že se pomalu moje cyklokrosová forma zvedá,“ říká biker, který se na horských kolech dostal do elitního amerického týmu Specialized Factory Racing, v jehož barvách začne od nové sezóny jezdit.

Kulhavý naposledy vyhrál minulý víkend závod domácího poháru v Mnichově Hradišti. Kdyby chtěl, mohl už včera jet Světový pohár v Kalmthoutu, ale s reprezentačním trenérem Bambulou se dohodl jinak. „Pojedu asi až 26. prosince v Zolderu. Chtěl jsem mít víc prostoru na trénink. Nemám skoro žádné body a budu startovat zezadu. Takže moc velká šance na nějaký super výsledek není. Ale musím to zkusit,“ prozrazuje.

Možná klíčovým krosovým startem pro něj bude 8. ledna domácí šampionát v Hlinsku. „Od něj se bude odvíjet, jestli pojedu na mistrovství světa. Vím, že nominace by asi nebyla problém, protože máme hodně míst, ale já tam chci jet s pocitem, že budu mít šanci něco ukázat,“ říká cyklista z Ústí nad Orlicí. „V Hlinsku bych se chtěl rvát o medaili, a kdyby to vyšlo na titul, bylo by to super. Ale porazit Zdeňka Štybara je hrozně těžké, i když má teď pauzu kvůli zdravotním problémům. Pořád to bude jasný favorit.“

Jeho nový tým mu nechává v přípravě volnou ruku. „Cyklokros jim nevadí. Vědí, že prioritou jsou pro mě biky a kros je hlavně dobrý trénink. V mistrovství světa mi nikdo bránit nebude, ale pokud by mi nařídili, že v lednu musím být na prvním společném soustředění někde v teple, jel bych samozřejmě tam. Je to týmová akce a já chci jako nový člen do týmu co nejlíp zapadnout,“ dodává Kulhavý.

Trochu ho mrzelo, že se ve Sportovci roku České republiky nedostal do první desítky, protože má za sebou opravdu mimořádnou sezónu. „Čekal jsem, že budu někde na tom rozhraní, jenže horská kola asi ještě nejsou u novinářů tolik sledovaná. Ale jsem rád, že se tam dostal aspoň Zdeněk Štybar,“ podotýká na adresu mistra světa v cyklokrosu.

Reklama