Hlavní obsah

Bakalův tým Quick Step získal Steegmanse, o Štybarovi dál jedná

BRUSEL

Cyklistickou stáj Quick Step, kterou v listopadu koupil český miliardář Zdeněk Bakala, posílil zkušený belgický jezdec Gert Steegmans. Vítěz dvou etap na Tour de France se do belgického týmu vrací po dvou letech. O příchodu cyklokrosového mistra světa Zdeňka Štybar z jiné belgické stáje Fidea vedení Quick Step stále jedná.

Foto: Petr Eret, ČTK

Stáj Quick Step stále jedná o příchodu cyklokrosového mistra světa Zdeňka Štybara.

Článek

Steegmans měl i na příští rok smlouvu s RadioShackem, ale stáj Lance Armstronga dala najevo, že případný zájemce může třicetiletého cyklistu vykoupit. Letos Belgičan prožil neúspěšnou sezonu i vinou zranění, hned v jejím úvodu v prologu Paříž-Nice si zlomil klíční kost.

"Doufám, že se u nás představí starý dobrý Gert. Míč je na jeho straně hřiště, záleží na něm," uvedl manažer Quick Stepu Patrick Lefevere pro server Sporza.be.

O Štybarově angažmá v elitní stáji stále není rozhodnuto. Podle belgických médií nabídl Lefevere českému jezdci roční plat 525.000 eur, ale nyní chystá novou vylepšenou smlouvu. Fidea se své hvězdy nechce jen tak vzdát, a pokud by podmínky nabízené konkurencí vyrovnala, musel by Štybar zůstat.

Českého šampiona působení v Quick Stepu láká, protože si chce zkusit silniční závody ve špičkovém týmu. Po nedávných potížích s kolenem a nucené závodní pauze Štybar v současnosti trénuje ve Španělsku.

Reklama

Související témata: