Hlavní obsah

Cyklista McEwen zachránil z moře muže v bezvědomí

MELBOURNE

Australská cyklistická hvězda Robbie McEwen se projevil jako statečný zachránce. Společně s bývalým ragbistou Matem Rogersem skočil do moře pro pasažéra lodi, který ztratil vědomí a spadl do vody.

Foto: ČTK

Australan Robbie McEwen (třetí zleva) zachránil z moře muže v bezvědomí.

Článek

Obě sportovní celebrity cestovaly s dalšími sedmi lidmi na motorovém člunu na golfovou charitativní akci pořádanou Rogersem, když náhle šest z nich zkolabovalo, protože se nadýchali výfukových plynů. Jeden muž stojící na zádi dokonce skončil v moři, kam pro něj McEwen a Rogers skočili a v bezvědomí ho vytáhli zpátky.

Přitom bývalý ragbista sám bojoval s následky otravy plynem a točila se mu hlava. Vítěz dvanácti etap na Tour de France McEwen žádné velké potíže nepociťoval, protože díky vysokohorskému tréninku má v těle více červených krvinek a plyn mu tolik neublížil.

"Oba si zaslouží velký věnec," uvedl zachráněný muž Matthew Johns pro australský list Herald Sun. "Ani nechci pomyslet na to, co by se stalo, kdyby tam (McEwen) nebyl. Jednak jako první poznal, co se stalo, a navíc díky tréninku v horách byl vůči tomu plynu odolnější," dodal.

Reklama