Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar se ve třetím závodu po návratu dočkal výhry

BREDENE

Mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar se ve třetím startu po návratu k závodům dočkal vítězství. Pětadvacetiletý Čech, jenž téměř celý prosinec nezávodil kvůli zranění kolena, dnes vyhrál takzvaný Silvestrovský cyklokros v belgickém Bredene.

Foto: Petr Eret, ČTK

Vítězné gesto cyklokrosaře Zdeňka Štybara v cíli. Ilustrační foto.

Článek

Štybar si dospurtoval pro výhru v souboji s domácím Svenem Nijsem, třetí skončil s odstupem 13 sekund další Belgičan Niels Albert. Stupně vítězů tak měly stejné obsazení jako v pondělním závodu Superprestige v Diegemu a ve středu v sérii GVA v Loenhoutu, kdy byl Štybar pokaždé za svými velkými rivaly třetí.

"Super, moje první vítězství po návratu. Navíc jsem dostal i krásnou vespu," radoval se na Twitteru Štybar z výhry, za niž dostal stylový moped. "Bonusem k vítězství je to, že už vůbec necítím bolest v kolenu, i když jsem absolvoval tři závody ve čtyřech dnech," pochvaloval si český cyklokrosař, jenž bude přesně za měsíc v Sankt Wendelu obhajovat titul z Tábora.

Štybar si připsal vítězství po dvou měsících, naposledy vyhrál koncem října závod Superprestige v Zonhovenu. Další start ho čeká už na Nový rok v Baalu.

Cyklokrosový závod v Bredene (Belgie):
1. Štybar (ČR) 1:00:34, 2. Nijs stejný čas, 3. Albert -13, 4. D. Vanthourenhout (všichni Belg.) -53, 5. Zlámalík (ČR) -1:12, 6. Commeyne (Belg.) -1:24, ...12. Dlask -2:06, 17. Paprstka (oba ČR) -3:00.

Reklama