Hlavní obsah

Hirt po konci CCC bude jezdit za belgický tým Circus-Wanty Gobert

Brusel
Aktualizováno

Cyklista Jan Hirt podepsal dvouletou smlouvu s belgickou stájí Circus-Wanty Gobert, která se od příští sezony posune do WorldTour místo jeho dosavadního týmu CCC. Polský celek, jehož dres obléká český jezdec momentálně na Vueltě, kvůli nedostatku financí skončí.

Foto: Sport.cz

Jan Hirt ještě v dresu týmu CCC. Od příští sezony bude členem belgické stáje Circus-Wanty Gobert.

Článek

Momentálně kontinentální tým Circus-Wanty Gobert se už v září dohodl s CCC, že převezme jeho licenci. Nyní oznámil, že angažuje i některé dosavadní jezdce CCC. S Hirtem přejdou do belgické stáje i Němci Jonas Koch a Georg Zimmermann.

"Mám velkou radost, že jsem dostal možnost připojit se k tomuto rostoucímu projektu. Tahle sezona byla dost komplikovaná a už se nemůžu dočkat, až budu členem tohohle zavedeného belgického týmu," uvedl Hirt na webu Circus-Wanty Gobert, jehož dres oblékají Jan Bakelants či Danny van Poppel.

"Těším se, že poznám nové lidi a doufám, že se mi bude příští rok zase dařit, abych zajel nějaké dobré výsledky a pomohl týmu. Mým velkým cílem bude Grand Tour, ať už to bude kterákoli. Sním o etapovém vítězství a věřím, že to jednou vyjde," řekl devětadvacetiletý Hirt, který jede svou šestou Grand Tour. Nejlépe mu zatím vyšla hned ta premiérová - na Giru d'Italia v roce 2017 obsadil celkové 12. místo.

Foto: Sport.cz

Český cyklista Jan Hirt (vpředu) jezdíval i za stáj Astana.

Nového zaměstnavatele bude mít od příští sezony i druhý český jezdec v barvách CCC Josef Černý, který se v říjnu blýskl etapovým vítězstvím na Giru d'Italia.

Reklama

Související témata: