Hlavní obsah

Contador dostal za doping při Tour de France roční trest

MADRID

Španěl Alberto Contador dostal od národní cyklistické federace roční trest za doping při loňském ročníku Tour de France. Verdikt svazu se dozvěděl dnes a později informace médií potvrdil v prohlášení, které poskytl jeho mluvčí. "Alberto Contador obdržel vyrozumění s návrhem ročního zákazu startů od soutěžní komise Španělské cyklistické federace," uvedl mluvčí v prohlášení.

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Alberto Contador

Článek

Osmadvacetiletý Contador je trojnásobným vítězem Tour de France, loňský titul z nejslavnějšího etapového závodu mu ale bude odebrán. Nyní má deset dní na to, aby se proti verdiktu odvolal a prezentoval nové skutečnosti, kterými by trest odvrátil.

Zmíněná sankce ale nemusí být definitivní. Na finální verdikt čekají mezinárodní federace UCI a antidopingová organizace WADA. Protože je obvyklá délka trestu dva roky, dá se očekávat, že případ skončí u mezinárodní arbitráže CAS.

Contador byl pozitivně testován na clenbuterol při druhém volném dnu loňské Tour. Sám porušení dopingových pravidel neustále popíral a vinil z pozitivního testu kontaminované maso. Po verdiktu domácího svazu svolal na pátek tiskovou konferenci v Palmě de Mallorca, kde se připravuje s týmem Saxo Bank-SunGard.

Reklama

Související témata: