Hlavní obsah

Šimůnek při tréninku spadl, na startu by však neměl chybět

ST. WENDEL

Obavy zavládly na mistrovství světa v Sankt Wendelu v táboře českých cyklokrosařů při pátečním tréninku, když upadl Radomír Šimůnek. Jeden z celkem sedmi reprezentantů v kategorii elite riskuje start na šampionátu i přes nedávnou zlomeninu klíční kosti, v nedělním závodě by ale ani po páteční kolizi neměl chybět.

Foto: Aleš Suchánek

Radomír Šimůnek.

Článek

"K těm pádům řeknu jen tolik, že nevím, kdo by včera vlastně nespadl, protože koleje byly hodně vyjeté a hluboké. 'Šimon' padnul, stalo se to v takovém místě, kde padali i ostatní. Nebyl to nijak složitý pád, ale padl na stranu jakoby na žebra, ale na pravou stranu, přičemž (problémový) klíček byl vlevo," řekl dnes novinářům trenér Stanislav Bambula.

Klíční kost podle jeho informací pádem nijak neutrpěla. "Měli jsme hrozný strach, že bude problém s tím klíčkem, ale jsou to naražená žebra nebo bránice či jiný sval v té oblasti. Když jsem ale dnes ráno odjížděl, tak už to vypadalo, že je vše v pořádku," ujistil Bambula.

Podle jeho odhadů se během víkendu pojedou závody, v nichž nemusí být nouze o zvraty. Na celkem 227 jezdců ze 23 zemí, kteří vyrazí na trať ve čtyřech kategoriích, mohou číhat nástrahy v podobě defektů.

"Organizátoři však všechny vyjeté stopy srovnali a udělali z toho možná až moc velkou dálnici, ale každopádně se pojede hodně těžký závod, v němž může být hodně defektů. Dnes při ranním rozjíždění jsme měli hned dva, na trati je dost kamení," přiblížil Bambula.

Reklama