Hlavní obsah

Štybara čeká obhajoba světového zlata. Přijel mu fandit i šéf Quick Stepu

Jan Krůta, St. WendelPrávo

Je na tom stejně jako před rokem v Táboře. Úřadující mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar se před nedělním závodem v St. Wendelu rozhodně strachy neklepe. „Den do závodu a kde je nějaký stres?“, píše český šampión na sociální síti Twitter.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Zdeněk Štybar pózuje s kolem před obhajoubou titulu mistra světa v cyklokrosu.

Článek

Dnes si byl projet trať v rámci tréninku mezi závody juniorů a mužů do 23 let. „Klouže to pořádně,“ říkal, když párkrát objel okruh. Pak seděl v týmovém karavanu s trenérem Vojtěchem Červínkem, který je specialistou na trať. Mezi čtyřma očima probírali místa, kde se dá naplánovat rozhodující atak. Už několikrát jim to vyšlo.

Štybara ještě čeká pohovor s psychologem, masáž a pak už jen odpočinek v hotelu. K večeři bude suchá rýže a kousek libového masa na vodě. „Před závodem už si dá jen těstoviny s troškou olivového oleje,“ prozradil Zdeněk Štybar starší, závodníkův otec.

Během dnešního tréninku dorazila za českým mistrem světa návštěva z Belgie.

A docela významná - bossové týmu Quick Step, kam od března přestupuje: šéf stáje Patrick Lefevere a sportovní ředitel Wilfried Peeters. Zda Štybara zítra přijede osobně podpořit i nový český spolumajitel týmu Zdeněk Bakala, není známo, ale v dějišti šampionátu se šušká, že to zcela vyloučeno není.

Jeho šance na obhajobu jsou totiž poměrně vysoké. A věří mu nejen lidi v Česku, ale i v Belgii. List Het Nieuwsblad uspořádal anketu s bývalými mistry světa cyklokrosové velmoci a hned pět z osmi oslovených dalo Štybara na první místo: Eric De Vlaeminck, Albert Van Damme, Danny De Bie, Paul Herijgers a Erwin Vervecken.  Nakolik se jejich typy vyplní, bude známo v neděli krátce po 15. hodině.

Reklama