Hlavní obsah

Štybar po chybě ve spurtu přišel o vítězství v závodu GVA v Lille

LILLE

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar dojel druhý v předposledním sobotním závodu seriálu Gazet van Antwerpen Trophy v belgickém Lille. Ve spurtu prohrál o pár centimetrů s kolegou z týmu Fidea Kevinem Pauwelsem. Třetí dojel další Belgičan Sven Nijs, který celkově dál vede.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Zdeněk Štybar

Článek

Štybar si upevnil třetí příčku v průběžném pořadí, které vede Nijs o dva body před Pauwelsem. Štybar ztrácí na první místo 12 bodů.

"Udělal jsem dvě zbytečné chyby, které mě stály vítězství. Mrzí mě to," uvedl Štybar na svém webu. "Sprint jsem začal na moc lehký převod a asi padesát metrů před cílem už jsem si myslel, že je hotovo. Tak jsem si sedl a říkal jsem si, že už mě nikdo nepřeleze. Jenže se tam objevil Kevin, se kterým jsem vůbec nepočítal. A dostal se o kousíček přede mě," komentoval český jezdec svůj druhý závod po suverénní obhajobě titulu mistra světa v St. Wendelu. Ve středu skončil pátý v Maldegemu.

"Už nemůžu vyhrát žádnou soutěž celkově, tak si s těmi závody trošku pohrávám. Můžu si užívat parádní atmosféru a testovat, jak na tom jsem," řekl Štybar, kterého v neděli čeká závod Superprestige v Hoogstratenu.

Pauwels také přiznal, že nevěřil tomu, že by mohl Štybara předjet. "Spurtoval jsem, abych se dostal před Nijse. Ale byl jsem v závětří a najednou jsem měl Štybara před sebou," prohlásil.

Závod cyklokrosového seriálu GVA Trofee v Lille (Belgie):
1. Pauwels (Belg.) 58:47, 2. Štybar (ČR), 3. Nijs oba stejný čas, 4. Albert, 5. Wellens oba -2, 6. Vantornout (všichni Belg.) -1:26, ...19. Dlask -3:25, 35. Zlámalík (oba ČR).
Průběžné pořadí (po 7 z 8 závodů): 1. Nijs 150, 2. Pauwels 148, 3. Štybar 138, ...21. Dlask 19, 23. Šimůnek (ČR) 16, 26. Zlámalík 15.

Reklama