Hlavní obsah

I přes remízu v Eindhovenu jsme vítězi

Tomáš Galásek

Ajax Amsterdam i přes oslabení vyválčil remízu 2:2 na hřišti Eindhovenu, rivala v boji o titul, a udržel se v čele nizozemské ligy. Byli u toho i dva čeští reprezentanti: Zdeněk Grygera a Tomáš Galásek, který zápas a dění v Ajaxu hodnotil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Galásek

Článek

"Dvakrát jsme s Eindhovenem prohrávali, navíc jsme velkou část utkání absolvovali jen v deseti, takže jsme i přes remízu vlastně vítězi. Tady se z toho dělá největší zápas sezóny, ale rozhodnout samozřejmě nemusí vůbec o ničem. Soutěž je dlouhá a může se stát ledacos. Eindhoven navíc ví, že venku hrajeme lépe než doma, takže u nás také není bez šance na bodový zisk.

Bylo to utkání plné strkanic a rvaček. Rozhodčí dost čekal s kartami a pak se mu to vymklo. Doplatil na to i van der Vaart, který byl vyloučen. Sonck a Ibrahimovič ve druhé půli i přes oslabení vždy stačili poměrně rychle vyrovnat. Když jsme opakovaně prohrávali, neměli jsme vlastně co ztratit, a tak jsme se snažili být nebezpeční. Vyšlo to.

Mně se tolik individuálně nedařilo, ale kolektivně to nakonec nebylo špatné. Dobrý zápas odehrál Zdeněk Grygera. Na rozdíl od Ligy mistrů v týdnu hrál, a hned celé utkání. Na svém nejsilnějším postu - na pravém beku - uhlídal výborného Robbena. Po zranění se předvedl v opravdu výtečné formě.

Celkově to pro nás byl náročný a nakonec úspěšný týden. Měli jsme o jeden den odpočinku méně po Lize mistrů než soupeř. V ní jsme podobně jako Eindhoven vyhráli. Nad očekávání se nám daří. Vedení ve skupině jsme nečekali, spíše všichni předpokládali, že se porveme o druhé místo s Vigem, které jsme ve středu udolali, a Bruggami.

Jenže Milán ztrácí. Pro nás by spíše bylo lepší, kdyby si uhrál svoje. Ale situace ve skupině je mimořádně zamotaná. Máme už nějaké zkušenosti z této soutěže z minulé sezóny, takže bychom chtěli postoupit do vyřazovací fáze. Máme to dobře rozjeté, ale až do úplného konce skupiny to může být napínavé. Netroufnu si odhadnout, jak to dopadne."

Reklama

Související témata: