Hlavní obsah

Dopingový hříšník Ricco ukončil cyklistickou kariéru

ŘÍM

Dopingový hříšník Riccardo Ricco, který se před měsícem ocitl kvůli špatně provedené krevní transfúzi v ohrožení života, ukončil cyklistickou kariéru. V rozhovoru pro list Gazzetta dello Sport řekl, že se mu svět cyklistiky hnusí.

Článek

"Je mi z něj špatně. Ze všech, kteří se v něm pohybují, je mi špatně. Chtěli mě z něj vytlačit, už když jsem se vrátil po trestu. Teď je konec. Ricco už nebude pokračovat, už mě nikdo nebude obtěžovat," uvedl italský cyklista, jenž během kariéry vyhrál etapy na Tour de France a Giru d'Italia.

Na kole už Ricco bude jezdit jen pro zábavu, teď ho čeká "normální" práce. "Chci pracovat v kavárně. Mám chuť pracovat jako každý jiný. Dosud byla mým světem pouze cyklistika, ale existují i jiné věci. Bude lepší, když budu jako obyčejný dělník pracovat za 1000 eur v továrně. Budu mít míň problémů," řekl sedmadvacetiletý Ricco.

Někdejšího elitního vrchařského specialistu nyní vyšetřuje státní zastupitelství v Modeně kvůli porušení antidopingových zákonů. Ukázalo se totiž, že příčinou Riccova únorového kolapsu byla transfúze špatně uchovávané krve. Cyklista ovšem nyní popírá tvrzení jednoho lékaře, jemuž prý výměnu krve potvrdil.

"Je to celé vymyšlené. Ten lékař něco říká, já s tím nesouhlasím. Bylo mi špatně, nevím, co jsem říkal. Analýzy krve potvrdí, kdo měl pravdu. Já jsem tomu lékaři nic nepotvrdil," uvedl Ricco, jenž byl 20 měsíců suspendován za doping na Tour de France 2008. Kvůli nejnovějšímu prohřešku ho před třemi týdny propustil jeho poslední zaměstnavatel Vancansoleil.

Reklama